Despre Medstory

Medstory incearca sa prezinte medicina dincolo de mister. Medicina si sanatatea in general se sprijina pe cateva principii de bun simt, care pot fi intelese de toata lumea.

Totusi, daca este un singur mesaj pe care sa il pot transmite prin acest site, acesta este ca in medicina exista foarte rar certitudini. Doctorii nu vad de multe ori lucrurile in acelasi mod. Exista multe pareri in medicina. Exista persoane cu multa influenta care pot spune lucruri total gresite. Exista oameni cu mult bun simt care stiu foarte bine ca medicina are limite si uneori mai multe intrebari decat raspunsuri.

Toti vom cauta la un moment dat sanatatea. Toti vom trece printr-o boala. A intelege cum functioneaza corpul uman, cum apar si se trateaza bolile este un lucru minunat. Un pacient informat are cele mai multe sanse de a se trata corespunzator.

Tratamentul unei boli nu este doar responsabilitatea medicului. Nu putem sa mergem la medic sa zicem „trateaza-ma!”. A asista pasiv la incercarile medicului de a oferi tratamentul cel mai bun este o activitate sortita esecului.

Complexitatea medicinei este ceva greu de imaginat pana incepem efectiv sa o studiem. Nu exista nicaieri in lume un doctor priceput la toate. Chiar daca prin absurd, ar exista un astfel de doctor atotstiutor, tot nu ar reusi sa isi vindece toti pacientii. Ca oameni, suntem mult prea diferiti, reactionam diferit la boala si la tratamente. A prezice cum vor evolua lucrurile pentru fiecare om in parte este imposibil.

Avand in vedere aceste lucruri, va invit sa cititi cateva dintre aceste pagini sau sa vizionati clipurile video. Acest site nu contine informatii perfecte. Contine insa efortul de a promova materiale informative cu adevarat echilibrate, care incearca sa ofere o perspectiva asupra complexitatii medicinei.

——

Cine scrie aici?

Stefan Cristian Stanel – medic specialist pneumologie

Stefan pe LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *