Apa la plamani (pleurezie) – Ce este? Cauze? Simptome? Tratament?

Video despre apa la plamani care in limbaj medical se cheama pleurezie, revarsat pleural etc. Scuze, cred ca vorbesc ceva mai rar decat in celelalte video-uri, sper sa aveti rabdare sa va uitati pana la capat, desi este un video destul de lung de ~12 minute.

Acopar insa :

 • explicatie ce este apa la plamani
 • imagine pe radiografie
 • simptome
 • cauze
 • discutii despre tratament
 • necesitatea de a exclude cauze grave

In general daca facem apa la plamani, trebuie sa facem explorari suplimentare pentru a afla cauza. Este foarte important sa excludem diagnostice grave precum cancer, tuberculoza si altele. Exista insa foarte multe cauze pentru apa la plamani, unele dintre ele necesita mai putin tratament, pentru altele este nevoie de interventii mai complicate. Sper ca acest video sa lamureasca cat de cat cele mai importante concepte.

2 păreri la “Apa la plamani (pleurezie) – Ce este? Cauze? Simptome? Tratament?

 1. Veronica

  Bună ziua. Vroiam sa va întreb. Dacă apa de la plamini nu a fost scoasa toată (de la copil 4 ani) și acuma deja se îngroașă. Ce mai este de făcut?
  Poate această apă rămasă, cauza mereu febră mare de 39-40?
  Mulțumesc anticipat. Cu drag Veronica.

  Răspunde
  1. Medstory Autor articol

   In general ajuta exercitiile de kinetoterapie pentru ca sa nu se formeze aderente intre foitele pleurale. Nu prea ar fi cauza de febra doar prezenta lichidului – doar daca acesta este infectat. Mai degraba este alta infectie sau afectiune care este prezenta in acelasi timp si poate a provocat lichidul – care poate da febra

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *