Cancerul pulmonar – Cum se pune diagnosticul complet?

In acest video – care sunt etapele de diagnostic pentru cancerul pulmonar. Mai exact, ce ar insemna un bilant complet, necesar pentru a lua deciziile terapeutice cele mai bune.
Fiecare caz de cancer pulmonar se trateaza diferit, in functie de stadiu si in functie de tipul celulelor tumorale existente.
Exista terapii adaptate fiecarui stadiu, pentru stadiile mai incipiente se poate uneori face o operatie cu scopul de obtine vindecare completa. Totusi, in multe cazuri, cancerul pulmonar este descoperit tarziu, cand operatia nu mai este cea mai buna optiune. In aceste situatii, se aplica tratamente care actioneaza la nivelul intregului corp (chimioterapie, terapii tintite) cu scopul de a distruge celulele tumorale diseminate in intregul corp. Aceste tratamente depind foarte mult de tipul acestor celule canceroase. Din acest motiv, este nevoie sa fie realizata o biopsie inainte de a incepe tratamentul pentru a alege terapia cea mai eficienta.
Nu in ultimul rand, diagnosticul implica si o verificare a starii generale de sanatate, pentru a vedea daca corpul poate face fata unor terapii puternice si uneori cu efecte adverse greu de suportat.

Video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *