BPOC: De ce încă respir greu deși iau tratamentul corect?

În acest video despre motivele pentru care respirația nu se îmbunătățește după tratamentul luat corect cu inhalatoare în BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică).

Respirația grea în BPOC poate fi dată nu doar de funcția pulmonară redusă, ci și de alte probleme de sănătate asociate (probleme la inimă, insuficiență cardiacă) sau decondiționare (reducerea progresivă a capacității de efort fizic printr-un cerc vicios de viață din ce în ce mai sedentară și eventual creștere în greutate., obezitate). În aceste situații tratamentul cu medicamente sau inhalatoare nu ajută, ci sunt necesare tratamente pentru bolile asociate și exerciții pentru respirație (kinetoterapie sau recuperare respiratorie) sau măcar mers pe jos în mod regulat pentru a reface capacitatea de efort a organismului.

Din păcate, BPOC este o boală ireversibilă și în momentul în care apare, respirația nu mai poate reveni la ceea ce era odată. Este foarte important să prevenim agravarea bolii, adică să evităm factorii care pot irita căile respiratorii: oprirea fumatului, evitarea inhalării de praf și toxine respiratorii.

Articole similare