Dacă tusea nu trece?

Ce se poate face pentru tusea care nu trece?

În general o tuse care durează de mai mult de 6-8 săptămâni și nu dă semne de îmbunătățire ar trebui investigată la medic.

Deși primul reflex este să căutăm repede un tratament, vă spun sincer că este și mai important să înțelegem care este CAUZA. Tusea nu este o boală, este un reflex al organismului și dacă apare în exces este de fapt un simptom al unei afecțiuni. Dacă nu știm cauza este greu să tratăm corect și uneori putem să ratăm o boală potențial gravă. Mereu întreabă-te „de ce tușesc?” înainte de „ce pot să iau pentru tuse?”.

Primul pas dacă tusea nu trece de mai bine de două luni sau te îngrijorează este să încerci să te programezi pentru o consultație la medic (pentru a căuta cauza și a obține sfaturi adaptate la caz = există foarte multe cauze posibile)

Este bine să eviți tratamente improvizate dacă nu știi ce tratezi (atenție la sfaturi de pe la prieteni, de pe forumuri, leacuri de pe la farmacie). Nu este bine să tratăm orbește tusea, pentru că uneori putem face mai rău sau masca o boală gravă.

Tusea poate ascunde o boală cronică legată sau nu de plămâni, sau uneori o boală gravă deci trebuie luată în serios.

Chiar dacă după consultație medicul nu găsește o cauză clară, poate să îți ofere un tratament de probă sau un tratament mai bine adaptat cazului, pentru a avea o șansă mai bună să te simți mai bine. Încearcă să ai așteptări realiste de la consultația la medic, uneori pot fi necesare mai multe consultații (inițială și controale) pentru a obține un diagnostic și rezultate optime. Prin consultație ai totuși șansa cea mai bună să nu ratezi o cauză gravă a tusei și să primești un tratament sub supraveghere.

Articole similare