Despre Medstory

Medstory încearcă să prezinte medicina dincolo de mister. Medicina și sănătatea în general se sprijină pe câteva principii de bun simț, care pot fi întelese de toată lumea (chiar și fără o pregătire în domeniu).

Totuși, in medicină există foarte rar certitudini. Doctorii nu văd de multe ori lucrurile în același mod. Există multe păreri în medicină. Există persoane cu multă influență care pot spune lucruri total greșite. Există oameni cu mult bun simț care știu foarte bine că medicina are limite și uneori mai multe întrebări decât răspunsuri. Cunoștințele medicale evoluează în fiecare zi și trebuie neapărat să ținem pasul. Ce era valabil acum un an poate să se schimbe oricând.

Cu toții vom căuta la un moment dat sănătatea. Toți vom trece printr-o boală. A înțelege cum funcționează corpul uman, cum apar și se tratează bolile este un lucru necesar. Un pacient informat are cele mai multe șanse să se trateze corespunzator. Tratamentul nu este doar responsabilitatea medicului. A asista pasiv la încercările medicului de a oferi tratamentul cel mai bun este o activitate sortită eșecului. Trebuie să comunicăm permanent, să existe o legătură mai apropiată medic-pacient.

Complexitatea medicinei este greu de imaginat până începem efectiv să o studiem. Nu există nicăieri în lume un doctor priceput la toate. Chiar dacă ar exista un astfel de doctor atotștiutor, tot nu ar reuți să își vindece toți pacienții. Ca oameni, suntem mult prea diferiți, reacționăm diferit la boală și la tratamente. De asta pacienții și medicii trebuie să comunice mai mult.

Vă invit să citiți câteva dintre aceste pagini sau să vizionați clipurile video. Acest site nu conține informații perfecte. Conține însă efortul de a promova materiale informative cu adevarat echilibrate, care încearcă să ofere o perspectivă asupra complexității medicinei și să lămurească încet-încet anumite întrebări pe care le aveți.

Pentru noutăți, nu uitați să vă abonați și la canalul meu de YouTube

Urmăriți și pagina de Facebook: Medstoryromania

Cine realizează aceste articole și videoclipuri? Aflați mai multe:

Ștefan Cristian Stănel – medic specialist pneumologie

Ștefan pe LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *