Face rău inflamația în viroze respiratorii?

 

Inflamatie este un termen care defineste reactia sistemului imun la agresiuni din exterior (rani, infectii, corpi straini) – orice este strain corpului este recunoscut si distrus. Mecanismele prin care sistemul imun lucreaza includ diferite tipuri de globule albe din sange (limfocite, neutrofile etc.), substante secretate de acestea si alte proteine. Este ceva extrem de complex, inca nu este inteles complet.

Daca avem o rana sau o julitura stim ca apare inflamatie in acel loc: se umfla, rosu, secretii, doare etc. In cazul unei infectii virale respiratorii se intampla cam acelasi lucru, doar ca in plamani.

Inflamatia poate fi extrem de puternica in plamani. Membrana prin care se absoarbe oxigenul din atmosfera se ingroasa, apar secretii in plamani – toate acestea scad functia pulmonara.

Pe termen scurt, inflamatia din plamani poate fi nociva datorita functiei pulmonare afectate. Pe termen lung aproape orice virus poate fi distrus. Trebuie sa reusim sa sustinem functiile corpului atat timp cat sistemul imunitar isi face datoria.

Articole similare