#3 Cum să te lași de fumat? De ce nu reușesc? De ce STOP fumat?

Episoadele Medstory continua – un episod in 3 parti numai despre fumat si alte raspunsuri – Cum sa ma las de fumat? De ce nu reusesc sa ma las de fumat? De ce zice doctorul STOP fumat? Ce face in corp nicotina? Cum se instaleaza si ce inseamna dependenta? Ce se intampla cand incercam sa oprim fumatul? Exista o metoda usoara de a ne lasa de fumat sau este foarte greu?

Va rog sa va uitati la intreg clipul! E mai lung ~ 20 minute, dar merita sa stiti aceste lucruri. Chiar daca nu sunteti fumator, ajuta sa distribuiti aceste informatii cuiva care fumeaza. Il puteti ajuta extrem de mult.

80-90% dintre fumatori vor sa se lase! Dar este greu si fumatorii nu sunt foarte bine incurajati. Sper in acest clip sa gasiti motivatia sa renuntati definitiv.
Daca nu fumati, poate intelegeti mai bine prin ce trec cei dragi care fumeaza si nu reusesc sa se opreasca.

Link-uri utile:
http://www.stopfumat.eu – gasiti un consiler anti-fumat in judetul dumneavoastra!

Nu uitati sa va abonati la canalul YouTube!

Fumatul este cauza principala de moarte care poate fi prevenita. Renuntarea la fumat la orice varsta aduce beneficii pentru sanatate. Cel mai bine este sa renuntam pana in 30 de ani (daca fumam), deoarece riscul de deces este in acest caz asemanator cu cel al nefumatorilor. Dar beneficiu exista la orice varsta! (aflati mai multe in video).

Probabilitatea de a muri intre 35-70 ani este mult mai mare la fumatori comparativ cu nefumatorii. Si pe de alta parte, batranetea unei persoane care a fumat este de regula mai grea – mai multe probleme de sanatate, de respiratie, mai multe pastile.

Dependenta de fumat este foarte puternica. Pe termen scurt nu da probleme mari, dar a lasa tigara este la fel de greu precum a lasa orice alt drog. Exista o dependenta fizica (adaptarea creierului uman la nicotina), psihica (obiceiuri, asocieri cu diverse activitati, anti-stres, tulburari de concentrare cand oprim fumatul) si sociala (fumat in cercuri de prieteni, senzatia ca ne vom pierde prietenii daca vom renunta, ca vom fi marginalizati). Pe de alta parte, fumatorii sunt des invinuiti ca nu aleg sa se lase. Dependenta nu este doar o alegere. Trebuie foarte multa vointa pentru a renunta la fumat! A invinui pe cineva ca nu poate schimba viciul denota o lipsa mare de intelegere. Daca invinuim pe cineva, mai rau facem – provocam sentimente de frustrare, fumatul este vazut ca o slabiciune etc. Cu totii am putea deveni dependenti de fumat sau de alte droguri. Nici unul dintre noi nu este atat de puternic pe cat crede.
Daca vrem sa ii ajutam pe cei dragi, este musai sa fim de partea lor cu incurajari, nu cu amenintari!

Daca v-a placut acest videoclip, nu ezitati sa il distribuiti pe retele sociale, prin mesaje prietenilor sau cunoscutilor care ar vrea sa se lase si poate au nevoie de putina incurajare. Nu stiu daca am reusit prin acest video sa inspir pe cineva sa renunte, dar chiar si o persoana daca se lasa tot este o reusita!

Daca ati reusit sa va lasati de fumat – va felicit! Ati reusit sa faceti ceva extrem de greu si important.

Nu uitati sa incurajati si pe altii sa se lase – povestea dumneavoastra ii va ajuta. Lasati un comentariu cu povestea reusitei dvs. Niciodata nu stiti cine va gasi in vorbele dvs. un sprijin extrem de important in tentativa lor de a renunta la fumat.

Articole similare