Să iau tratmentul inhalator? (spray pentru respirație)

Merită luat tratmentul inhalator? Face rău spray-ul pentru respirație?

Vedeți acest videoclip:

Am primit multe întrebări pe canal în care mi se cere o a doua opinie legată de a lua sau nu inhalatoarele prescrise. Lumea nu crede că inhalatoarele pot ajuta sau chiar au un sentiment de frică dacă încep un astfel de tratament.

În marea majoritate a cazurilor, medicul a avut un motiv foarte bun să vă prescrie acest tratament și deși probabil va fi un tratament pe viață, el poate să vă ajute sa aveți o viață mai bună, cu mai puține simptome respiratorii.

Este o frică de dependență de inhalatoare – din păcate dacă ajungem în punctul unde avem nevoie de asemenea tratamente, boala de plămâni probabil este destul de avansată și inhalatorul chiar poate ajuta.

E important să avem grijă de plămânii noștri, dar dacă avem ghinionul și facem astm bronșic sau BPOC, faptul că luam un tratament ajută, nu strică, nu dă dependență. Nu este un motiv de rușine să luăm Ventolin sau alt spray pentru respirație – este util pentru ca să avem o viață în care simptomele respiratorii să ne chinuie mai puțin. Multe persoane cu boli respiratorii cronice ajung să sufere de depresie din cauza simptomelor. Este destul de explicabil în contextul în care simptomele respiratorii ne țin în casă, nu putem să facem lucuri care înainte ni se păreau ușoare. Inhalatoarele pot ajuta mult cu simptomele dacă sunt luate așa cum au fost ele prescrise – în mod regulat și folosind o tehnică corectă.

Articole similare