Sistem de sanatate mai bun: 7/11 Lucreaza in limitele competentei

Zilele in care medicul era un zeu s-au terminat. Nu ne vom mai intoarce niciodata la acele vremuri. Si toata nostalgia trecutului nu inseamna de fapt nimic, pentru ca in acele vremuri rezultatele in medicina erau mult mai proaste. Procedurile cu risc mare trebuie facute de persoane care cu adevarat se pricep la ele.

Daca nu esti sigur ca ceea ce faci este bine pentru pacient, probabil e mai bine sa te mai consulti cu cineva. Nu uita ca te joci cu viata unui om. E usor pentru unii medici sa faca vrute si nevrute in spital, insa doar pentru ca ai avut noroc pana acum nu inseamna ca riscul nu te va ajunge intr-o zi din urma.

Daca nu esti sigur de ceea ce faci, in special daca nu cunosti riscurile si nu le poti explica pacientului si nu stii cum sa rezolvi complicatii posibile, cel mai prudent este sa te opresti si sa ceri ajutorul unui coleg mai experimentat. Roaga-l sa te invete, ca sa stii data viitoare.

Pacientul nu te va ierta daca ai facut o greseala care putea fi evitata. Si pe buna dreptate. Tu daca ai fi pacient ai vrea ca doctorul tau sa iti faca lucruri la care nu se pricepe? Sa se joace cu corpul tau?

Articole similare