Sistem de sanatate mai bun: 8/11 Invata si pe altii!

Cand stii ceva cu adevarat este simplu sa explici altora. Si este gratis. Nu o sa iti fure nimeni painea. Gandeste-te, nu ai vrea ca toti colegii tai sa fie buni la ceea ce fac? In felul acesta poti sa te duci linistit in concediu stiind ca pacientii de care te ocupi sunt bine ingrijiti. Asta este esenta muncii in echipa, toti membrii echipei sa fie bine pregatiti.

Cand te-ai pregatit sa devii medic, nu ai respectat foarte mult profesorii care au fost abordabili si dornici sa iti explice ceva? Fii acea persoana de neuitat care incearca sa ii ajute pe ceilalti. Persoanele pe care le ajuti fara sa pretinzi ceva in schimb te vor tine minte toata viata. Te vei simti si tu mai implinit pentru ca vei juca rolul de expert. Niciodata nu esti fraier daca ajuti.

Daca vei adopta identitatea de medic inabordabil care tine totul pentru el, incet vei pierde respectul tuturor si nimeni nu va mai dori sa lucreze cu tine. Unii medici poate asta isi doresc, dar nu e mai bine oare sa te duci la servici cu placere, sa ai colegi care te respecta, sa fie o atmosfera prietenoasa?

Ajutorul nu trebuie sa fie neaparat ceva foarte complicat. Chiar si un pacient ratacit pe holurile spitalului care cauta sa ajunga undeva are nevoie de un mic ajutor. Dureaza 10 secunde sa ii zici unde este Radiologia de exemplu si te va tine minte, se va simti ca a ajuns intr-un spital unde lumea este prietenoasa. Oferi respect, castigi respect.

Articole similare