Dr. Ștefan Cristian Stănel

Sunt medic specialist Pneumologie și îmi place să realizez materiale informative în acest domeniu și să împărtășesc idei legate de îmbunătățirea sistemelor de sănătate. Doresc să realizez materiale informative pentru publicul larg, pentru a promova o mai bună înțelegere a conceptelor medicale și științifice.

Momentan nu lucrez în România pentru că fac diverse stagii clinice de pregătire în străinătate (pneumologie și cercetare clinică). Îmi doresc foarte mult să contribui la dezvoltarea acestor domenii acasă.

Nu ofer momentan consultații în România. Pentru siguranța dumneavoastră, nu dau consultații pe Internet și nu interpretez rezultate la explorări, analize etc. Vă mulțumesc pentru comentarii și întrebări, dar pentru sfaturi medicale personalizate (adaptate cazului dumneavoastră), vă recomand să discutați față în față cu medicul dumneavoastră!

Multe articole de pe Medstory.ro sunt și în format video – vă invit să vizitați și să vă abonați la canalul meu de YouTube:

Mă puteți urmări și pe Twitter:

Experiența mea:

  • 2006-2012 – UMF „Grigore T. Popa”, Iași – Facultatea de Medicină
  • 2013-2017 – Rezidențiat Pneumologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Iași
  • 2015-2016 – Stagiu de pregătire de un an la Agenția Europeană a Medicamentelor (European Medicines Agency – EMA), biroul de evaluare medicamente oncologice, Londra, Marea Britanie
  • 2016-2017 – Stagiu de pregătire de 6 luni – Pneumologie/Oncologie toracică, Groupe Hospitalier Nord Essonne, Longjumeau, Franța
  • 2018 – Medic specialist Pneumologie, Pro Life Clinics și Arcadia Policlinic, Iași
  • Din Aug 2018 lucrez la Manchester University NHS Foundation Trust, Manchester, Marea Britanie unde inițial am făcut un stagiu de pneumologie generală, iar din 2019 lucrez predominant în domeniul bolilor pulmonare interstițiale (Interstitial Lung Diseases – ILD) care cuprind afecțiuni precum fibroza pulmonară idiopatică (FPI), sarcoidoza, pneumonita de hipersensibilitate, bolile interstițiale asociate bolilor reumatismale și alte boli rare. Un proiect foarte important la care lucrez este să ofer consultații specializate în depistarea și managementul bolilor pulmonare interstițiale familiale (familial ILD), care au o componentă genetică și unde mai multe persoane din aceeași familie suferă de asemenea afecțiuni.
  • În 2021 am început un doctorat la University of Manchester, subiectele de cercetare abordate fiind fibroza pulmonară post COVID-19 și efectele tulburărilor de somn asupra evoluției fibrozei pulmonare idiopatice (FPI).
  • Am lucrat de asemenea timp de un an (2020 – 2021) în studii clinice de fază 1, first-in-human trials (medicamente administrate pentru prima dată oamenilor) la Medicines Evaluation Unit, Manchester.