Tratamentul cu oxigen (oxigenoterapia) pe termen lung

Tratamentul cu aparate de oxigen (sau concentratoare) pe termen lung. Când se recomandă și când nu ajută. Riscurile oxigenoterapiei. Analize necesare pentru prescrierea de oxigen.

Aflați mai multe informații în acest videoclip:

Folosirea oxigenului suplimentar în situațiile în care este cu adevărat necesar poate prelungi viața. Când avem niveluri scăzute de oxigen în sânge, inima nu mai lucrează în parametri optimi. Toate organele organismului (care consumă oxigen) suferă. Orice alte probleme de sănătate se agravează.

Oxigenul suplimentar se indică numai în anumite situații foarte clar stabilite nu este un tratament pentru oricine. De asemenea oxigenul suplimentar nu rezolvă de multe ori lipsa de aer. Lipsa de oxigen nu este egală cu lipsa de aer. Sunt două lucruri diferite de multe ori. Oxigenul se prescrie doar când nivelul măsurat în sânge este redus. În aceste situații când folosim oxigenul doar vom corecta acea lipsă de oxigen din sânge, dar nu neapărat ne vom simți diferit, sau mai bine. Dar simplul fapt ca dăm organelor corpului ceea ce au nevoie putem să prevenim complicații mai grave și să prelungim viața.

Dacă vi s-a recomandat oxigen suplimentar, vă recomand să discutați în detaliu cu medicul pentru a înțelege de ce a fost prescris în cazul dumneavoastră și ce așteptări să aveți, ce beneficii veți putea avea și ce riscuri există.

Articole similare